İlahiyat Fakültesi

Akademi Günü Etkinliği ve Ülkelerde Din Eğitimi Paneli Gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi, 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Akademi Günü etkinlikleriyle akademik başarılarını ve projelerini tanıttı. Etkinlikler, öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgisiyle geçti.

15 Mayıs: İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin TÜBİTAK Projesi ve Sempozyum Deneyimleri
İlahiyat Fakültesi OKİÇ Salonu’nda düzenlenen etkinlik, iki ayrı panel ile başladı. İlk panel saat 10.30’da “Sempozyum ve Proje Tecrübesi” başlığıyla gerçekleşti. Panelde Mustafa Kartal, Eray Uçan, Sümeyye Kaya ve Ümran Güler, sempozyum deneyimlerini paylaştılar. Ümran Güler ayrıca TÜBİTAK 3005 projesi üzerine de konuştu.

İkinci panel ise 12.30’da “Proje Hazırlama ve Yürütme Tecrübesi” başlığıyla gerçekleştirildi. Panelistler arasında Mehmet Ergen ve Ceylan Yucal (TÜBİTAK 3005), Büşra Kayacan, Büşra Özdemir, Aslıhan Çalışkan ve Kerim Sade (TÜBİTAK 2209) yer aldı. Öğrenciler, TÜBİTAK projelerini hazırlama ve yürütme süreçlerini ayrıntılı bir şekilde anlattılar.

Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Teşekkür belgeleri verilirken çekilen fotoğraflar etkinliğe dair güzel anılar olarak kaydedildi.

16 Mayıs: Ülkelerde Din Eğitimi Öğrenci Paneli
16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.00’te OKİÇ Salonu’nda “Ülkelerde Din Eğitimi” konulu öğrenci paneli gerçekleştirildi.Panelde, Betül Karaca, Gözdenur Bakır, Yeşim Gözitok, Furkan Akçay, Zeynep Rabia Perktaş ve Ömer Turkan konuşmacı olarak yer aldı. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Eyup Şimşek’in yaptığı panelde, farklı ülkelerdeki din eğitimi sistemleri ve uygulamaları ele alındı.